Konkurs składał się z 80 pytań i organizowany był dla młodzieży szkół średnich, jego celem jest popularyzacja wiedzy uczniów z obszaru technologii żywności i żywienia. W konkursie łącznie wzięło 175 uczniów. Po zakończonym etapie pisemnym, oczekując na wyniki uczestnicy zostali zaproszeni na wykład o dietetyce oraz technologii żywności a nastepnie oprowadzeni przez studentów po Wydziale Informatyki i Nauk o Żywności, gdzie pokazano nowoczesne sale wykładowe oraz laboratoria. Uczniowie mogli skorzystać m.in. z analizatora składu ciała czy pomiaru glukozy we krwi. Uczestnicząc na wykładach uczniowie poszerzyli swoją wiedzę na temat kierunkow jakie oferuje uczelnia, są to między innymi dietetyka i technologia żywności. Miło jest nam poinformować, że nasza uczennica Klaudia Raźniak z klasy IIIA technikum znalazła się wśród laureatów zajmując 8 miejsce.
czwartek, 18 kwiecień 2019 07:50
KONKURS WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI "ZASMAKUJ W ZDROWIU"
Napisał Super UserW dniu 16 kwietnia szóstka naszych uczennic z klas II i III technikum wzięło udział w konkursie technologii żywnoŚci i żywienia "Zasmakuj w zdrowiu" organizowanym przez Wydział Informatyki i Nauk o Żywności oraz Wydział Nauk o Zdrowiu PWSIiP w Łomży.
Dział:
Technikum
Galeria
View the embedded image gallery online at:
http://internat.zsoiz-ciechanowiec.pl/aktualnosci/technikum/1450.html#sigProIde6f58f74f0
http://internat.zsoiz-ciechanowiec.pl/aktualnosci/technikum/1450.html#sigProIde6f58f74f0