czwartek, 16 styczeń 2020 10:56

KONKURS KULINARNY "BITWA NA DROBIOWE SMAKI

Napisał
Oceń ten artykuł
(1 głos)

W dniach 13- 14 stycznia 2020 roku dwie uczennice klasy III technikum kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych, Sandra Boguszewska i Wiktoria Małyszczuk pod kierunkiem nauczyciela przedmiotów zawodowych, wzięły udział w ogólnopolskim konkursie zawodowym.

 

Pierwszym sukcesem było zakwalifikowanie sie do udziału na etapie wojewódzkim. Uczennice musiały przygotować dwie oryginalne receptury własnych potraw i przedstawić je komisji.

Kolejny etap to już konkurs wojewódzki, który odbył się w studium kulinarnym Atuty, gdzie  uczennice miały za zadanie przygotować  dwie potrawy (przystawkę i danie główne). Tematem przewodnim był drób. Pod czujnym okiem wykwalifikowanych szefów kuchni rywalizowało dwanaście zespołów, pochodzących ze szkół województwa podlaskiego i warmińsko-mazurskiego. Młodzi adepci sztuki kulinarnej mogli poczuć się niczym uczestnicy Master Chefa walczący o udział w programie. Zmagania zakończyły się wielkim sukcesem, gdyż nasze uczennice przeszły do finału.

Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Czytany 1186 razy

logofooter

Kontakt

Zespół Szkół
Ogólnokształcących i Zawodowych
w Ciechanowcu


  • Dyrektor Szkoły
    mgr Łukasz Godlewski
    (86) 277 11 35
Top