boton azulpodreczniki2019
fundacja mikolaja          Pilecki Cegiełka

wystepy

         
1a 8 6  6  5
czwartek, 08 marzec 2018 11:54

Materiały i ćwiczenia

Napisał
Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Materiały i ćwiczenia

 

1. Proces technologiczny

 

Definicje operacji termicznych     zobacz
     
Zmiany zachodzące w żywności podczas obróbki cieplnej    zobacz

 

 


2. Utrwalanie i przechowywanie żywności:

 

Dopasuj poszczególne metody utrwalania do podanych grup     zobacz
     
Rozwiąż krzyżówkę, hasła są metodami utrwalania żywności    zobacz
     
Połącz w pary środek spożywczy z temperaturą i wilgotnością w jakich powinien być przechowywany    zobacz

 

 

 


3. Przyprawy:

 

Połącz w pary zdjęcie przyprawy z jej nazwą     zobacz

 


4. Warzywa:

Zaznacz prawidłową odpowiedź dotyczącą podanych warzyw     zobacz

 


5. Mąki, kasze, makarony:

Dopasuj nazwę kaszy do jej zdjęcia     zobacz

 


6. Jaja

Dopasuj wyrażenia  dotyczące podanych rodzajów jaj gotowanych     zobacz

 


7. Mleko i przetwory mleczne:

Uzupełnij zdania wpisując w luki odpowiednie słowa dotyczące serów    zobacz
     
Połącz w pary zdjęcia serów dojrzewających z pasującymi do nich opisami    zobacz
     
Uzupełnij tekst wstawiając w luki odpowiednie słowa lub określenia dotyczące podanych serów    zobacz

 


8. Mięso i przetwory:   

Dopasuj potrawy z mięsa do odpowiedniej grupy    zobacz

 

 

Czytany 2032 razy Ostatnio zmieniany środa, 14 marzec 2018 09:38
Więcej w tej kategorii: « Informacje i aktualniści

logofooter

Kontakt

Zespół Szkół
Ogólnokształcących i Zawodowych
im. J. Iwaszkiewicza
w Ciechanowcu


  • Telefon Dyrektor
    mgr Eugeniusz Święcki
    (86) 277 11 35
Top